KOSTNADER

Ekonomi och droger

Droger kostar oerhört mycket pengar samt alla konsekvenser kemiskt beroende har på ekonomien. 

Tyvärr är det så att dom personer som har det mesta akuta behovet att göra en behandling, har ofta mycket begränsad ekonomi själva. 

Det löser vi med avbetalningsplan och därför behövs tredje person vara med som vittne, borgenär eller liknade. 

Det vi försöker göra är att ha minimala priser, och betalningsplaner som alla har råd med.

Betalningsmodellen är tagen från Danmark och har vräddad många liv.

 

Vårdplan, kontrakt och kostnader

I Sverige kräver vi tredje parts betalningsansvar för privatpersoner eller att det finns en stödperson.  Det kan vara make, Sociala myndigheter, Kriminalvården, Landsting, familjen gemensamt, företag  och/eller enskild anhörig i Sverige. 

Det gäller enbart för behandling utomlands, uppföljningssamtal och / eller trauma-terapi och exempel uppföljning efter behandling utomlands.

Samtidigt betalas senare delen av motiveringen, förberedelsen, presentation träffar och uppföljningen direkt till företagets konto i Sverige. 

Klienten behöver beskriva på första träffen vilket sort beroende det är, med att beskriva kortfattat det kemiska beroendet, hur länge och hur det började enligt egna uppfattningen.

I fortsättning av första samtalet görs ett vård / terapiplan och kontrakt upprättad med uppdragsgivare. Vanlig kontrakt är enbart kort behandling utomlands och uppföljning i 3 månader. Sedan är gjord utvärdering i samråd med klient och uppdragsgivare.

Kostnader är individuella och är beroende på vårdplan i början. All kostnad måste godkännas av uppdragsgivare innan beställning av plats och flygbiljett görs. Kostnader för utomlands behandling skall betalas direkt till det behandlingshem det gäller och INTE till vårat företag.

Privatperson

Bokningsavgift är 7500.- SEK Det beloppet återbetalas inte vid utebliven resa.  

På plats: enl. överenskommelse med varje behandlingshem och priserna varierar

beroende på omfattningen och behandlingstiden. Behandlingstider kan variera mellan 3 till 5 dagar och högst 2 månader.

Efter hemkomst blir det uppföljning i minst 2 månader och täcker bokningsavgiften själva uppföljningen i 2 månader. Behövs längre tid tillkommer 1200.-SEK för påbörjad timme.

Behandling av beroende i Sverige är inte momspliktig.